Firma KANRO oferuje czyszczenie separatorów, które są wykorzystywane w firmach do gromadzenia tłuszczu. Co pewien czas trzeba go usuwać przy pomocy specjalistycznego sprzętu. Tłuszcz następnie jest kierowany do firm, które zajmują się jego utylizacją albo przetwarzaniem. Tłuszczu nie można kierować bezpośrednio do kanalizacji ani do szamb, albowiem zaburza on działanie biologicznych układów w oczyszczalniach ścieków. Separatory mają postać dużych zbiorników z szeregiem filtrów. Czyszczenie separatorów konieczne jest przynajmniej raz na kilka miesięcy. Wszystko zależy od tego, jak duża ilość tłuszczu jest kierowana każdego dnia do odpadów. Separatory obowiązkowo montowane są w firmach spożywczych i garmażeryjnych, w których wykorzystuje się tłuszcze jadalne. Poza tym montują je restauracje i duże jadłodajnie. Cały sprzęt, potrzebny do czyszczenia separatora, włącznie ze zbiornikiem na tłuszcz, mieści się na jednej ciężarówce.